ΒΤΑ: Το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας διεξάγει το τακτικό ετήσιο συνέδριό του στα Σκόπια

Στην ομιλία του κατά το τακτικό ετήσιο συνέδριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας που διεξάγεται στα Σκόπια, ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στα Σκόπια Άνγκελ Ανγκέλοφ δήλωσε ότι πιστεύει πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να συμβάλλει στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρεσβευτή, οι επιχειρήσεις προηγούνται της πολιτικής και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα ξεπεράσει το 1 δισεκ. ευρώ στο τέλος του έτους, παρά το πλήθος των κρίσεων, όπως η Covid-19, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διαταραγμένες ισορροπίες.

Οι βουλγαρικές εξαγωγές προς τη Βόρεια Μακεδονία στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022 αυξήθηκαν κατά 50%, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εισαγωγές από τη Βόρεια Μακεδονία αυξήθηκαν κατά 17%. Ο Ανγκέλοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους πολιτικούς να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η έκθεση για τη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου και τέσσερις νέες εταιρίες από διαφορετικούς κλάδους έγιναν δεκτές ως μέλη.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας ιδρύθηκε το 2011 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιχειρηματικός οργανισμός. Ο κύριος στόχος του είναι να αναπτύξει και να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των εταιριών των δύο γειτονικών χωρών, όπως και να συνενώσει τα κοινά συμφέροντα των μελών του και να ενθαρρύνει τη βελτίωση του έργου τους. Το Επιμελητήριο στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση και την αύξηση των διμερών εμπορικών συναλλαγών σε θεσμικό επίπεδο.

Πηγή: www.amna.gr