29, 30 και 31 Δεκεμβρίου: “Μέρες γιορτινές στο Αγρόκτημα” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

«Περιμένοντας την πρωτοχρονιά…» είναι το θέμα για τις φετινές «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών. Απευθύνεται στις ηλικίες 5 – 12 ετών και θα λειτουργήσει μόνο για 20 παιδιά σε δύο υποομάδες που θα δουλεύουν αυτόνομα, σε παράλληλες δράσεις αλλά και θα συνεργάζονται σε κοινά εργαστήρια. Οι ημέρες υλοποίησης του είναι 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου (08:00 – 15:30).

Οι δραστηριότητες θα έχουν ζεστό, χαρούμενο, γιορτινό χαρακτήρα και δελεαστικές μυρωδιές. Σχεδιάστηκαν ώστε να είναι έντονα βιωματικές και να προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές, γιορτινές εμπειρίες συνεργασίας στο αγρόκτημα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: πρωινό γεύμα και περίπατο στο αγρόκτημα, συλλογή φυσικών υλικών, μυρωδικών και λαχανικών για τις σαλάτες του μεσημεριανού γεύματος, βιωματικά εργαστήρια εικαστικών κατασκευών, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με αφορμή τις γιορτινές μέρες, ομαδικά παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής, προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος με τη συνεργασία της ομάδας, αφήγηση ιστοριών «στο κόκκινο χαλί», προβολή πρωτοχρονιάτικης ταινίας στη βιβλιοθήκη, χαλαρή μεσημεριανή απασχόληση με επιτραπέζια ή κινητικά παιχνίδια.

Κοντολογίς, η μεγάλη παιδική παρέα, θα παίξει, θα αθληθεί, θα κάνει περιπάτους, θα ετοιμάσει γιορτινές λιχουδιές, θα «στρώσει» τα γιορτινά γεύματα, θα στολίσει το δένδρο των ευχών και το ελληνικό καραβάκι, θα ασχοληθεί με ξεχωριστές εικαστικές δημιουργίες πάνω σε κεραμίδια και με κορμούς δένδρων, θα διαβάσει πρωτοχρονιάτικες ιστορίες, και πολλά ακόμη……! Και φυσικά, θα τραγουδήσει τα κάλαντα στην κοινότητα της Σχολής.

Οι εγγραφές γίνονται δεκτές έως 16 Δεκεμβρίου 2019.

 

Πηγή: makthes.gr