Αδιαφορία για τις κάρτες στάθμευσης – Έκκληση από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Στις 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία έκδοσης και ανανέωσης των καρτών στάθμευσης μονίμων κατοίκων στην Α’ και Γ’ δημοτική κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που τις έχουν ανανεώσει. Με επιβολή προστίμων προειδοποιεί ο δήμος.

Η έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.thesi.gr. Όπως λέει o Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη όμως ο κόσμος αδιαφορεί και δεν έχει ανανεώσει τις κάρτες του με το ποσοστό που έχει ανανεώσει να εκτιμάται περίπου στο 30%.

«Θα τους επιβληθούν πρόστιμα λόγω αδιαφορίας», σημειώνει ο κ. Αβαρλής τονίζοντας ότι άμα δεν θέλουν να ανανεώσουν τις κάρτες τους, να μην παρκάρουν σε θέσεις μονίμων κατοίκων γιατί τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο 40 ευρώ.

«Επειδή δεν έχει κόστος η ανανέωση είναι περίεργο που δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τις ανανεώσουν» αναφέρει ο κ. Αβαρλής εξηγώντας ότι δεν χρειάζεται να αποκτήσουν καινούρια κάρτα απλά με την ανανέωση το σύστημα θα «βλέπει» τα νέα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για έκδοση αλλά και ανανέωση καρτών είναι η 15η Ιανουαρίου ενώ μέχρι στιγμής εξετάζεται το αν θα δοθεί εκ νέου παράταση, ανάλογα με τον αριθμό των πολιτών που θα τις ανανεώσει αυτό το διάστημα.

 

Πηγή: rthess.gr