Αποχώρησε ο Δ. Βογιατζής από την Χρυσή Αυγή

Την αποχώρησή του από την «Χρυσή Αυγή» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Δημήτρης Βογιατζής, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή.

Ο κ. Βογιατζής γνωστοποίησε την αποχώρησή του από την «Χρυσή Αυγή» εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του προέδρου του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορώντας τον για οικογενειοκρατία και αλαζονεία. Βολές εξαπέλυσε και κατά του Αρτέμη  Ματθαιόπουλου, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος για το «κάζο της Θεσσαλονίκης». Δήλωσε επίσης ότι δεν είχε καμία κομματική στήριξη στην υποψηφιότητά του ως δημάρχου Καβάλας και αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές από κομματικά στελέχη μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Καταλήγοντας ο κ. Δ. Βογιατζής  δήλωσε: «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο μόρφωμα… Προσωπικά οφείλω μια συγνώμη σε όλους τους φίλους που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή… Συνεχίζω τον πολιτικό αγώνα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και είναι υποχρέωση μου να μην προδώσω την εμπιστοσύνη όλων αυτών που ανεξάρτητα με το κόμμα με στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές».

Αναλυτικά ο κ. Δημήτρης Βογιατζής στην συνέντευξή του ανέφερε τα παρακάτω:

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας !

Φταίει ο Θεός που μας μισεί !

Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί !

Οι αρχαίοι είχαν το σχήμα: Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις.

Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη…

Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες…

Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους…

Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους !

Οι σύγχρονοι το λένε πιο απλά (και λιγότερα λυρικά, βέβαια): Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι…

Ο Θεός δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνει στην περίπτωσή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μόνοι τους ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι” έκαναν το πάν για να γίνουν προκλητικοί, απεχθείς και αξιολύπητοι

Κάποτε, μια μαγική στιγμή, σαν από κάλεσμα κάποιας ανώτερης δύναμης μαζεύτηκαν γύρω από το λαβωμένο κορμί της πατρίδας μια χούφτα τρελοί, άκουγαν και έβλεπαν πράγματα που οι υπόλοιποι δεν έβλεπαν. Κάποιοι με μπράτσα, άλλοι με μυαλό, άλλοι με καρδιά που χωρούσε όλο τον κόσμο. Και εκεί έδωσαν υπόσχεση πως θα ξοδέψουν ο καθένας τις μέρες του για να υπάρξει έστω η ελπίδα πως κάποτε η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά ελευθερία και περηφάνια.

Μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες μνημονιακής κατοχής της Πατρίδας μας, παράδοσης στους διεθνείς τοκογλύφους, φτωχοποίησης, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατήγαγε διαδοχικές εκλογικές νίκες το 2012, το 2014, το 2015.

Αλλά στην πορεία, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχασε την κύρια πηγή της δύναμης της, που ήταν η επαφή με τον ταλαιπωρημενο λαό. Μια επαφή που δυστυχώς ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι” την απώλεσαν κάπου ανάμεσα στα βουλευτικά τους καθήκοντα (λες και γι αυτό τους ψήφιζε ο λαός..) και στην αλαζονεία της μικροκομματικής εξουσίας.

Και ήρθε η ώρα της εκλογικής και πολιτικής ήττας, στις Ευρωεκλογές από το 9,39 του 2014 στο 4,87% το 2019, και στις Εθνικές εκλογές από το 6,99 του 2015 στο εξευτελιστικό 2,93% .

Για την ήττα ευθύνονται σοβαρότατα πολιτικά ατοπήματα, μοιραία σφάλματα και άστοχες επιλογές, για τα οποία την ευθύνη, την έχουν ακέραια ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι”. Τα σφάλματα αυτά, από την ημέρα που αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος και συνεχώς μέχρι σήμερα, ήσαν τόσο κραυγαλέα και τόσο χοντρά, ώστε να μιλάμε για μια πορεία της Χρυσής Αυγής, προς την αυτοκαταστροφή.

Θα αναφερθώ στην οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία.

Στην επιλογή να ξεκινάει το ψηφοδέλτιο της Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών από το γράμμα Ζ για να εκλεγεί με το ζόρι βουλευτής η γυναίκα του Ζαρούλια.

Στη φανερή στήριξη που παρέχει στη θυγατέρα του, η οποία χωρίς τη βοήθεια του μπαμπά αμφιβάλλω αν θα επιλέγονταν να μιλήσει έστω και μπροστά σε συνάθροιση αναλφάβητων εθνικιστών.

ΑΛΛΑ εκεί που αγγίζει τα όρια του πολιτικού παραλογισμού, είναι η περίπτωση του “γαμπρού” Αρτέμη  Ματθαιόπουλου, ο οποίος φέρει και την ευθύνη του κάζου των δημοτικών εκλογών της Θεσσαλονίκης.

Σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα με στοιχειώδη πολιτική λογική, ο κ. Ματθαιόπουλος θα είχε εκπέσει από το Πολιτικό Συμβούλιο, ακόμα και από την ηγετική θέση που κατέχει σήμερα ως Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα.

Εδώ τον είδαμε να φιγουράρει πάλι στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα, και μάλιστα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και με σταυροδότηση σε μοιρασμένα ψηφοδέλτια από την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης να έρχεται δεύτερος σε σταυρούς.

Και φυσικά δεν είναι μόνον ο κ. Ματθαιόπουλος, που απολαμβάνει της ιδιαίτερης ευνοίας του κ. Μιχαλολιάκου.

Από το 2012 που ανέλαβα γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Καβάλας της Χρυσής Αυγής οργάνωσα μαζί με τους φίλους και υποστηρικτές μας εκατοντάδες ενημερωτικές εξορμήσεις, δεκάδες  εκδηλώσεις, ομιλίες και ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης σε ολόκληρο το νομό Καβάλας. Ουδέποτε απασχολήσαμε ως γραφείο την Δικαιοσύνη όπως έγινε με άλλα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά ακόμη και όταν δεχτήκαμε χτυπήματα από τους γνωστούς-αγνώστους ακροαριστερούς τρομοκράτες, ουδέποτε απαντήσαμε.

Από τον Ιανουάριο του 2019 που τολμήσαμε να ανακοινώσουμε την κάθοδο συνδυασμού για τον δήμο Καβάλας όχι μόνο δεν είχαμε υποστήριξη από το κόμμα, αλλά αντίθετα υπήρχε ένας διαρκής πόλεμος φθοράς από την Θεσσαλονίκη και τον Ματθαιόπουλο. Ακόμη και μετά από τρία τρομοκρατικά χτυπήματα από τους γνωστούς-αγνώστους ακροαριστερούς τρομοκράτες  (διάρρηξη και καταστροφή γραφείων, τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο μου κάτω από το μπαλκόνι που κοιμόνταν η κόρη μου, επίθεση στο εκλογικό περίπτερο) κανένας από το κόμμα δεν μας στήριξε. Το κόμμα παρέμεινε προκλητικά ανύπαρκτο και βουβό.

Μια βδομάδα μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και ενώ ο Μιχαλολιάκος καλούσε σε πανστρατιά και συστράτευση φίλους και υποστηρικτές, ομάδα στελεχών από την Θεσσαλονίκη με επικεφαλής Ματθαιόπουλο και Χρυσομάλλη (νυν και πρώην κομματικός Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα. αντίστοιχα) κατέφθασε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης για να υποτάξει τους “απείθαρχους της Καβάλας” με τραμπουκισμούς, βρισιές και απειλές, με χαρακτηριστικότερες αυτές του μέλους της Κ.Ε. δικηγόρου Ιωάννου Άγγελου “εμείς οι Χρυσαυγίτες σπάμε κεφάλια κανονικά θα πρέπει να σας σπάσουμε τα κεφάλια και να φύγουμε.. θα σας θάψουμε..” .

Όταν ενημέρωσα τον ίδιο τον κ. Μιχαλολιάκο για το συμβάν με διαβεβαίωσε ότι “είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη και τους κάλεσε τηλεφωνικά ο ίδιος και τους επίπληξε”. Δύο μέρες μετά και η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του βουλευτικού ψηφοδελτίου τους έβρισκε σε περίοπτη και εκλέξιμη θέση διαψεύδοντας τα λεγόμενα του. Το μέλος της Κ.Ε. δικηγόρο Ιωάννου Άγγελου  μπήκε υποψήφιος στις Σέρρες και ο Ματθαιόπουλος μπήκε στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και η περιοδεία του κ. Μιχαλολιάκου περιορίστηκε μέχρι την Θεσσαλονίκη σε ελεγχόμενες συγκεντρώσεις και μόνο για την στήριξη των εκλεκτών της οικογένειας με σκοπό να τους προωθήσει. Στην Καβάλα την ίδια ώρα που παρελαύναν για δεύτερη φορά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο ίδιος είχε να εμφανιστεί από το 2011 και στην Θράκη δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ παρόλο την “πονάει” και την νοιάζεται πολύ στα άρθρα του.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κλειστή οικογενειακή ομάδα (οικογενειακή συμμορία) που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν, και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόιδα και βλάκες. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έγινε το κκε της δεξιάς, δηλαδή παίρνω 4 ή 5 % κάθομαι στη γωνίτσα μου και παίρνω τους μισθούς μου και οι ιδέες να πάνε στο διάολο. Με την μόνη και βασική διαφορά ότι το ΚΚΕ δεν απαρνήθηκε ποτέ τις ιδέες του.

Και οι άλλοι εκτός κλειστής ομάδας που καλόπιστα παραμένουν, συνιστούν μια γκροτέσκα και άθλια ομάδα που μέσα στην ανοησία της θέλει να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Βερολίνο της, φωνάζοντας “ζήτω ο αρχηγός”.

Όλοι τους εξοντώνουν κάθε πραγματική ελπίδα στον βωμό του προσωπικού τους βολέματος ή του προσωπικού τους αλάθητου, σκανδαλίζουν και απογοητεύουν (για μια φορά ακόμη) τους καλοπροαίρετους, σπιλώνουν κάθε αυθεντική έννοια πατριωτισμού (κατ’ αναλογίαν με τον τρόπο που το έχουν ήδη πράξει έτερες πατριδοκάπηλες κομματικές μαζώξεις), κυοφορούν τον κίνδυνο στιγματισμού ακόμη και του εκκλησιαστικού ή και του μοναστικού χώρου (ειδικά όσοι υποδύονται τους χριστιανούς ή επικαλούνται έως και ευλογίες γερόντων και στήριξη μοναστηριών), παίζουν (συνειδητά ή υποσυνείδητα – παντελώς αδιάφορο) τον ρόλο της εφεδρείας, του συστημικού στυλοβάτη, του αναχώματος για κάθε υγιές κι αυθεντικό πατριωτικό.

Την συνολική ευθύνη φέρει ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Διότι, όταν κουμαντάρεις ένα κόμμα, ως Πατριάρχης και ως απόλυτος Κυρίαρχος, τότε μοιραία φορτώνεσαι και το σύνολο της ευθύνης,

Και για τις Νίκες και για την Ήττα …

Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο μόρφωμα. Και πρώτα απ’ όλα οφείλω να πράξω αυτό που δεν τόλμησε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, να ζητήσει ένα συγνώμη για το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών που ήταν συνέπεια των δικών του λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων.

Πολλές φορές η συγνώμη απαιτεί περισσότερο θάρρος από μια κενή δήλωση για να καλυφθεί το επικοινωνιακό κενό.

Και εγώ προσωπικά οφείλω μια συγνώμη σε όλους τους φίλους που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή.

Αλλά περισσότερο οφείλω ένα μεγάλο συγνώμη στον Λάμπρο Φουντούλη, στον πατέρα του δολοφονημένου ήρωα Μάνου Φουντούλη, για την κατάπτυστη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος να τον αποκλείσει από το ευρωψηφοδέλτιο. Η ψήφος μου ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ζητήθηκε τηλεφωνικά ως “εντολή Αρχηγού” χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις και με μόνο πρόσχημα την δήθεν ανανέωση του ψηφοδελτίου.

Για να μην κατηγορηθώ ως “προδότης”  από τους φίλους και ψηφοφόρους που ακόμη ήλπιζαν στην Χρυσή Αυγή περίμενα την ολοκλήρωση των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Για μένα μετά από δέκα χρόνια δραστήριο και συνεπή αγώνα στο κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήρθε η στιγμή της αξιοπρεπούς αποχώρησης από το κόμμα “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” , με την παραίτηση μου α) από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής β) από Γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής  της.

Συνεχίζω τον πολιτικό αγώνα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και είναι υποχρέωση μου να μην προδώσω την εμπιστοσύνη όλων αυτών που ανεξάρτητα με το κόμμα με στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημήτριος Βογιατζής

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή: thessnews.gr