Δ. Θεσσαλονίκης: Τους επόμενους μήνες η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, ένα έργο το οποίο είχε «κολλήσει», λόγω απαλλοτριώσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το κομμάτι αμέσως μετά το Καυτατζόγλειο στάδιο με κατεύθυνση ανατολικά το οποίο καταλήγει μπροστά σε κτίρια και συγκεκριμένα σε διώροφες οικοδομές και σε ένα κατάστημα ελαστικών. Συγκεκριμένα, θα γκρεμιστούν τρία κτίσματα και θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίες από την Αγίου Δημητρίου προς την Γρ. Λαμπράκη και δύο λωρίδες προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων έκανε λόγο για έργο, που θα δώσει «πραγματική ανάσα τόσο στις περιοχές της Τριανδρίας και της Τούμπας, όσο και γενικότερα στη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης».

«Είναι ένα έργο έχει μείνει για αρκετά χρόνια στα συρτάρια. Βρήκαμε τους πόρους για να προχωρήσουμε την απαλλοτρίωση. Ευελπιστούμε ότι το επόμενο τρίμηνο θα έχουμε αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, το επόμενο εξάμηνο θα έχουμε κατεδαφίσει ήδη όλα τα κτίσματα αυτά και τους επόμενους μήνες θα προβούμε στην διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν θα τοποθετηθούν φανάρια στην Λαμπράκη ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι «αυτό θα μας το δείξει η κυκλοφοριακή μελέτη που ήδη ξεκίνησε η διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας να την εκπονεί. Θα είναι αποσυμφόρηση της περιοχής και της Κατσιμίδη και της Λαμπράκη και μία πολύ εύκολη δίοδος για όλους τους κατοίκους της ανατολικής Θεσσαλονίκης για να βγουν στην Περιφερειακή Οδό».

Το έργο της διάνοιξης αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους έξι με εννιά μήνες, ενώ οι απαλλοτριώσεις είναι της τάξης των 1.100.000 ευρώ. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νησίδα με παρκάκι.

 

Πηγή: thestival.gr