Έντονη δυσοσμία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Αρκετοί κάτοικοι έχουν επικοινωνήσει τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ
Έντονη δυσοσμία επικρατεί εδώ και λίγες μέρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στις περιοχές Μαρτίου, Μπότσαρη και Ιπποκράτειο.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι από την περασμένη Δευτέρα η ατμόσφαιρα μυρίζει «σαν αέριο ή καμμένα λάστιχα». Μάλιστα, όπως μας ανέφεραν, σήμερα, τις πρωινές ώρες το φαινόμενο ήταν πιο έντονο.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν επικοινωνήσει τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των πολιτών, σημειώνοντας πως έχουν επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές για τους απαραίτητους ελέγχους.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας σημείωσε ότι από την πλευρά της εταιρείας έχουν διενεργηθεί από το τεχνικό προσωπικό όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δίκτυο και καμία διαρροή φυσικού αερίου.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας να οφείλεται στον Θερμαϊκό κόλπο. Όπως ανέφερε, στη Voria.gr η Κωνσταντινή Σαμαρά, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος ΑΠΘ και καθηγήτρια του τμήματος Χημείας, όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και άπνοια, όπως τις προηγούμενες δύο ημέρες, τα οιδήματα του κόλπου μπορεί να είναι πηγή δυσοσμίας.

Σύμφωνα με την ίδια, με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών από σήμερα θα πρέπει η μυρωδιά να υποχωρήσει, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προέρχεται από τον Θερμαϊκό αλλά από κάποια άλλη πηγή.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/entoni-disosmia-stin-anatoliki-thessaloniki—elegchi-apo-tis-arches