Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» στις 3/12

Η υποστήριξη και η προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή ως θεατές είναι ο σκοπός του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο RoDi.

Το -ψηφιακό φέτος- Φεστιβάλ διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται προβολές κινηματογραφικών ταινιών ελληνικών και ξένων παραγωγών, μουσικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των κινηματογραφικών ταινιών, από τις 784 κινηματογραφικές ταινίες όλων των ειδών και από όλον τον κόσμο, που υποβλήθηκαν, θα προβληθούν 42 μετά από αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι: Matjaz Debevc, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ της Σλοβενίας, Γεωργία Φύκα, κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στις Σπουδές Αναπηρίας (Disability-Studies) στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Παλαβός πεζογράφος, μεταφραστής και συνεργάτης του διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Νταντανίδης, σκηνοθέτης, Μαρία Τσακίρη, λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» στον σύνδεσμο: https://rodi.uom.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1/

Πηγή:www.amna.gr