Γ. Πατούλης: «Με συμμάχους τους πολίτες και συστηματική δουλειά κάνουμε μια νέα ‘πράσινη’ αρχή και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας»

Τη Λαϊκή Αγορά Αιγάλεω επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση στις λαϊκές αγορές της Αττικής» που υλοποιείται καθημερινά, σε περίπου 20 λαϊκές από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους εμπλεκόμενους στον κλάδο.

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου» το πρόγραμμα διαρκείας ενός μηνός πραγματοποιείται σε 240 λαϊκές διαφόρων δήμων, ενώ «κινητά πράσινα σημεία» του ΕΔΣΝΑ, με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών, ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τη συλλογή βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Στη λαϊκή του δήμου Αιγάλεω, τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γ. Γκίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Α. Λεωτσάκος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τις λαϊκές αγορές Σ. Μελάς, ο διευθυντής των λαϊκών αγορών Χ. Πασβαντίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών “ΠΟΣΠΛΑ” Δ. Μουλιάτος, ο πρόεδρος της Β. Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γ. Τσούνιας κλπ..

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και για την ανταπόκριση των πολιτών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη και τόνισε “Η συστράτευση όλων μας και η συνεργασία με τους δήμους, αποδίδει καρπούς και σταδιακά διαμορφώνεται μια περιβαλλοντική συνείδηση. Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει πρόσωπο στο επίπεδο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μεριμνούμε για το περιβάλλον και γινόμαστε μια ‘πράσινη’ Περιφέρεια, για το καλό των παιδιών μας και του συνόλου των πολιτών’. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους συντελεστές του κλάδου, όλες τις υπηρεσίες και τα στελέχη για τα κινητά πράσινα σημεία, “που πλέον έχουν γίνει ένας σοβαρός κρίκος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφέρειάς μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο σημείο να αξιοποιούμε τα στερεά απόβλητα προς όφελος μελλοντικών γενεών”, όπως επισήμανε.

Τέλος, ο δήμαρχος, Γ. Γκίκας, υπογράμμισε: “Βασική αρχή είναι να απευθυνθούμε στους πολίτες ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την ανακύκλωση. Με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας και του ταμείου λαϊκών αγορών, έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα και προχωράμε το πρόγραμμα για να έχουμε ακόμα περισσότερα καλά αποτελέσματα”.

Πηγή: www.amna.gr