Για νέο δ.σ. ψηφίζουν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τα μέλη της ΠΕΔΚΜ

Σε εξέλιξη είναι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), καθώς και για την εκλογή εκπροσώπων στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Συμμετέχουν συνολικά πέντε παρατάξεις που διεκδικούν μια θέση στο νέο 25μελές Δ.Σ, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καίτετζίδη, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ με τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έχει επικεφαλής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία υποστηρίζεται από το ΚΚΕ κατεβάζει συνδυασμό αλλά μόνον για την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ενώ ανεξάρτητος κατεβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νασιούλας, για την εκλογή του ως εκπροσώπου στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Στη γενική συνέλευση συμμετέχουν 38 δήμαρχοι και 162 εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων και οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει. Η νέα διοίκηση καλείται να απαντήσει σε μία σειρά θέματα για τις αλλαγές που ήρθαν στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα είναι μία δημιουργική τετραετία» .. Ο ίδιος συνεχάρη επίσης την απερχόμενη διοίκηση του Λαζάρου Κυρίζογλου για την πολύ καλή δουλειά που όπως είπε έχει κάνει.

Για μια κορυφαία διαδικασία που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Κεντρική Μακεδονία έκανε λόγο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Σε δηλώσεις του σημείωσε «πως πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Είπε επίσης πως τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση αντί να έρθει σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, βρέθηκε ακόμη πιο πίσω και το βάρος πέφτει στις πλάτες των ίδιων των δημάρχων προκειμένου να φέρουν την τοπική αυτοδιοίκηση στο επιθυμητό επίπεδο».

Συγκινημένος και ικανοποιημένος δήλωσε ο Λ. Κυρίζογλου

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε: “Με ανάμεικτα συναισθήματα, συγκίνησης αλλά και ικανοποίησης για το έργο που παρήγαγε την πενταετία που πέρασε η ΠΕΔΚΜ, σήμερα παραδίδουμε στο νέο ΔΣ και το νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί τη διοίκηση της ΠΕΔΚΜ. Ευχαριστώ θερμά ολόκληρο το ΔΣ και όλους τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας για την ομόνοια, τη σύμπνοια, την αγάπη, τη συνεννόηση που είχαμε μεταξύ μας και καταφέραμε και έργο μεγάλο να παράξουμε και να βγάλουμε από τα κλειστά δωμάτια την ΠΕΔΚΜ και να μην μάθουν με το έργο που επιτελέσαμε όλοι οι πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Θέλω να ευχηθώ στο νέο πρόεδρο του δ.σ. που θα εκλεγεί και στο δ.σ. καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Πάντοτε τα τελευταία χρόνια ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι και να παραμένει ενωμένη σε επίπεδο αυτοδιοικητικό η Κεντρική Μακεδονία.

Ιγ. Καϊτετζίδης: Θα παλέψουμε για την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καιτεζίδης εισερχόμενος στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: Μετά από 25 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση τα 21 από αυτά σαν δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη σήμερα έχουμε μία ευγενική πρόκληση μπροστά μας για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ. Οι Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί είμαστε εδώ σαν μία μεγάλη παράταξη και θα βαδίσουμε και σήμερα αλλά και στο αύριο και ενωμένοι και αυτοδιοικητικοί. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ενιαίες θέσεις και θα παλέψουμε για την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης και την επίλυση μιας σειράς από σημαντικά προβλήματα όπως τα θεσμικά και οικονομικά των δήμων και των ΟΤΑ αλλά και μία σειρά από άλλα προβλήματα όπως το προσφυγικό μεταναστευτικό τα ζητήματα της καθημερινότητας άλλα και της ενίσχυσης των μικρότερων δήμων και δομών της Περιφέρειας. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι κανένας δήμος να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του, θα είμαστε μία γροθιά, δίπλα σε κάθε δήμο κυρίως στους πιο ευάλωτους για να τους στηρίξουμε και να μην αισθάνονται ότι παλεύουν.

 

Πηγή: makthes.gr