Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τους εργοδότες που αρνήθηκαν σε μαθητές άδεια για Πανελλήνιες

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία που αφορά την απίστευτη αναισθησία εργοδοτών στα Χανιά, οι οποίο δεν έδωσαν άδεια σε μαθητές του Εσπερινού Λυκείου ώστε να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Με σημερινή του ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για «ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

«Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», τονίζει το Υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου

Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Πηγή: thestival.gr