Η απάντηση του Δρόσου Τσαβλή στην Κατερίνα Νοτοπούλου

Απάντηση στην επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής. Αφορμή, η επιστολή της κ. Νοτοπούλου και το αίτημα οι κ.κ. Τσαβλής και Ζέρβας να ζητήσουν συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του Δρόσου Τσαβλή

“Προφανώς η δημοκρατία της κυρίας Νοτοπούλου είναι η δημοκρατία της δικτατορίας. Αν είχε ενσκήψει λίγο στα περί των πολιτευμάτων, μεταξύ των οποίων και η δημοκρατία, θα ήξερε πως σε μία εννοούμενη δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα όλοι οι πολίτες ασχέτως φρονημάτων έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου της ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Επίσης εάν είχε εντρυφήσει στα περί πολιτικών δικαιωμάτων θα γνώριζε ότι δεν διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν τον χώρο από τον οποίο προέρχεται και τον πανικό, στον οποίο ο εν λόγω χώρος βρίσκεται, δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω. Απλά, θα της ευχηθώ καλές γιορτές.

Υ.Γ. 1: Καλό θα ήταν όταν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση να έχει διαβάσει τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως οι πολλές υποχρεώσεις της ως βουλευτού και δημοτικής συμβούλου συγχρόνως, να μην της επιτρέπουν να μελετά ούτε τα θέματα, ούτε τον κανονισμό. Έχει την πλήρη κατανόησή μου.

Υ.Γ. 2: Της συνιστώ να διαβάσει τον Alexis de Tocqueville. Θα μάθει πολλά περί δημοκρατίας.

Με εκτίμηση

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Δρ. Δρόσος Τσαβλής”

 

Πηγή: makthes.gr