«Η Ελληνική Γραμματεία στην Πρώιμη Τυπογραφία»-Έκθεση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη

Τη νέα έκθεση «Η Ελληνική Γραμματεία στην Πρώιμη Τυπογραφία», παρουσιάζει έως το τέλος του χρόνου το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η έκθεση περιλαμβάνει αρχέτυπες εκδόσεις ελληνικών έργων στο πρωτότυπο και σε λατινική μετάφραση από την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος.

Τυπωμένες από το 1470 έως το 1500, καλύπτουν ένα μεγάλο θεματικό και χρονολογικό εύρος: από την πρώτη έκδοση των ομηρικών επών έως συγγραφείς του ύστερου Βυζαντίου. Προβάλλουν τη σημασία της ελληνικής γραμματείας στην πρώιμη τυπογραφία και συγχρόνως αναδεικνύουν τα ίδια τα έντυπα ως ιστορικά και συλλεκτικά αντικείμενα. Συνοδεύονται από ειδικό αφιέρωμα στον Αριστοτέλη, αναδεικνύοντας επιλεγμένες εκδόσεις του έργου του, σε λατινικές μεταφράσεις αλλά και στο πρωτότυπο, από τον 15ο και τον 16ο αιώνα.

Τα βιβλία που εκτίθενται προέρχονται από τις δύο σημαντικότερες συλλογές παλαιού και σπάνιου υλικού της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος: τη Bibliotheca Graeca (Συλλογή Αθανάσιου Οικονομόπουλου) και τη Συλλογή του Προέδρου του Ιδρύματος Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Η έκθεση, που διεξάγεται στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς), θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ διοργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις από το ειδικευμένο προσωπικό του Ιδρύματος.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-16.00.

Προσεχείς οργανωμένες ξεναγήσεις:

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, 11.00 – 15.00

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, 11.00 – 15.00

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, 11.00 – 15.00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/rR18DkJr14ihiT7w9

Επιπλέον οργανωμένες ξεναγήσεις θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ:

Πηγή: www.amna.gr