Ιαπωνία: Η επιστολή που υπογράφουν από όλο τον κόσμο

Μια καμπάνια για την προστασία των ελεφάντων, που έχει ως επίκεντρο την Ιαπωνία, ξεκίνησε το παγκόσμιο διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών Avaaz. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, «το «φιλέτο» του ελεφαντόδοντου βρίσκεται στη μέση του χαυλιόδοντα, εκεί που είναι σκληρός και αψεγάδιαστος. Οι λαθροκυνηγοί σφάζουν πρώτα τους μεγαλύτερους ελέφαντες  συχνά τις μάνες, αφήνοντας τα μωρά απροστάτευτα».

Όπως τονίζεται, το χειρότερο είναι «πως τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες κατακρεουργούνται με αυτόν τον τρόπο, το εμπόριο ελεφαντόδοντου συνεχίζει να ανθεί στην Ιαπωνία με τις πλάτες της κυβέρνησης».

Το Avaaz σημειώνει ότι «η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2020 και στοχεύει να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες! Αυτή είναι η ευκαιρία μας: Πολλοί από εμάς ζούμε σε χώρες απ’ τις οποίες οι Ιαπωνία ελπίζει να ελκύσει τουρίστες. Αν εκατομμύρια κόσμος υπογράψουμε τώρα, και βάλουμε μπρος μια παγκόσμια ενημερωτική καμπάνια για να ξεσκεπάσουμε το μακάβριο μυστικό της Ιαπωνίας ενόψει των Ολυμπιακών, μπορούμε να την πιέσουμε να απαγορέψει αυτό το αρρωστημένο εμπόριο!».

Και στο τέλος καλεί τον κόσμο που θέλει να δραστηριοποιηθεί σχετικά, να υπογράψει ώστε να σταματήσει μια «από τις μεγαλύτερες αγορές ελεφαντόδοντου που έχουν απομείνει στον κόσμο».

Πηγή: newsbeast.gr