Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των μεταναστών, της ένταξης και της προσέγγισης των ανθρώπων»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ανυπόμονος για ένα συγκλονιστικό «φεστιβάλ» ποδοσφαίρου το 2026, μετά την ανακοίνωση, στη Νέα Υόρκη, των 16 πόλων και γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα συμμετάσχουν 48 ομάδες και το τουρνουά θα περιλαμβάνει 80 αγώνες, εκ των οποίων 60 στις Ηνωμένες Πολιτείες και από 10 σε Καναδά και Μεξικό.
«Σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 64 αγώνες. Το 2026, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει 80 Superbowls, 80 απίστευτα παιχνίδια, 80 τελικούς και πρέπει να φροντίσουμε να παίζονται στις καλύτερες συνθήκες» τόνισε ο Τζάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξη Τύπου.
«Νομίζω ότι αυτό το μέρος του κόσμου δεν συνειδητοποιεί τι θα συμβεί εδώ το 2026. Ο κόσμος θα φτάσει στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα μεγάλο κύμα χαράς και ευτυχίας, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι επίσης το άθλημα των μεταναστών, της ένταξης και της προσέγγισης των ανθρώπων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIFA.
«Με 48 χώρες να έρχονται και να παίζουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι καταπληκτικό και το ποδόσφαιρο μέχρι εκείνη τη στιγμή εδώ στη Βόρεια Αμερική θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σε αυτό το μέρος του κόσμου, σε αυτές τις τρεις χώρες, που κυριαρχούν στον κόσμο σε πάρα πολλούς τομείς: στην οικονομία, στον αθλητισμό κ.λπ. Αλλά στο νούμερο ένα άθλημα στον κόσμο που είναι το ποδόσφαιρο, δεν είστε ακόμα και ο στόχος πρέπει να είναι ότι θα ηγηθείτε στον κόσμο και στο νούμερο ένα άθλημα του κόσμου» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της CONCACAF, Βίκτορ Μονταλιάνι, μίλησε επίσης για ένα πολυπολιτισμικό και παγκόσμιο τουρνουά, σε τόσο διαφορετικές κοινωνίες, εμπνευσμένο από το ποδόσφαιρο.
«Είμαστε και οι δύο γιοι μεταναστών, εγώ στη Βόρεια Αμερική και ο Τζάνι (Ινφαντίνο) στην Ελβετία και το ποδόσφαιρο είναι αυτό που πιθανώς μας συνέδεσε με τους πατεράδες μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» είπε.
«Αυτό το τρόπαιο σημαίνει πολλά για πολλούς ανθρώπους. Μπορούμε να συνδέσουμε πολλές από τις αναμνήσεις μας στη ζωή μας με αυτό το τρόπαιο, επομένως είναι προφανώς μια σημαντική ευκαιρία για την περιοχή μας και για τις τρεις χώρες».

 Α. Βαζογιάννης

Πηγή: www.amna.gr