Κ. Μητσοτάκης : “Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου”

«Θέλω να αξιοποιήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου o αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενο λουκέτου στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει», ωστόσο θα προχωρήσει σε εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης.

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσει τις 120 δόσεις αλλά θα απλοποιήσει τη γραφειοκρατία και θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει: «Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού».

Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι θα απέχουν από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες. «Εμείς δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε να ανοίξει και ανοίγει για μια σειρά από διευθετήσεις».

«Δεν συναινώ σε κάτι παράνομο και αντισυνταγματικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε».
Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή

«Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο. Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις, με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς τον λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Ευ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας. Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας «εμάς μας ρώτησε;».

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του. Ευχήθηκε να είναι εκτός Βουλής το κόμμα Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: voria.gr