Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Κατεγράφησαν οι διαφωνίες

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και όπως ανέφερε σε δήλωσή του μετά το πέρας αυτής ο κ. Μητσοτάκης, οι δύο τους είχαν μια “ανοιχτή συζήτηση”.

“Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως “κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες”.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας “συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”.

Εκτίμησε ακόμα πως με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, οι δυσκολίες στις σχέσεις τους μπορούν να ξεπεραστούν.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μία ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν”.

 

Πηγή: thestival.gr