ΚΙΝΑΛ: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σύμμαχοι συγκάλυψης ευθυνών και προβλημάτων

Με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής αναφέρετε στην υποβάθμιση του ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σκιαμαχούν για να καλύψουν τις διαχρονικές του ευθύνες και να συσκοτίσουν τα προβλήματα.

“Οι διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για την “υποβάθμιση” του ΣΔΟΕ είναι εντελώς υποκριτικές, καθώς ευθύνεται για την παραγραφή 6 με 7  χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής που χάθηκαν μεταξύ ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ κατά τη μεταφορά τους, σύμφωνα με το Ν.4336/2015, όπως τεκμηριωμένα έχουμε αποδείξει στη Βουλή. Με βάση τον Νόμο αυτό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 38.000 υποθέσεις που κατείχε τότε το ΣΔΟΕ έπρεπε να μεταφερθούν στην ΑΑΔΕ, ενώ οι εκθέσεις ελέγχου των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ μετετράπησαν σε απλά πληροφοριακά δελτία”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Η ΝΔ της “επανίδρυσης” του κράτους των Κυβερνήσεων Καραμανλή που κατήργησε το ΣΔΟΕ και οδήγησε στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό ¨της περιόδου 2004-2009 κινείται και πάλι με τις ίδιες λογικές”

Δεν πείθει όταν μιλά για διορισμό στελεχών της Διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια, μια και επέλεξε όλους τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς με καθαρά κομματικά”, τονίζει.
“Ουσιαστικά αποκαλύπτει τις προθέσεις της για συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πλήρη υποβάθμιση του ΣΔΟΕ”, επισημαίνει.

“Ας αφήσουν λοιπόν την προσχηματική αντιπαράθεση και οι δυο τους. Είναι ώρα να συζητήσουμε με βάση τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής την οργάνωση και την στελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον¨, καταλήγει.

Πηγή: thessnews.gr