ΚΚΕ: Πρόκληση η συστηματική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μείνει στο απυρόβλητο ο βάρβαρος καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης

«Αποτελεί πρόκληση η συστηματική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμφανίζει τα μεγάλα προβλήματα, που απασχολούν τον ελληνικό λαό κι όλους τους λαούς, σαν να “έπεσαν από τον ουρανό” ή σαν να ξεκίνησαν με τον πόλεμο, μόνο και μόνο για να αποκρύψει τις κύριες αιτίες και να μείνει στο απυρόβλητο ο βάρβαρος καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Το ΚΚΕ πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

–Για την ενεργειακή ακρίβεια “φταίει το ακριβό φυσικό αέριο” κι όχι η πολιτική της “απελευθέρωσης” και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που απαξίωσαν τις εγχώριες πηγές ενέργειας και την μετέτρεψαν σε πανάκριβο εμπόρευμα.

–Για τον πόλεμο στην Ουκρανία “φταίει ο αναθεωρητισμός κάποιων ηγετών” κι όχι οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί κι ανταγωνισμοί, που εδώ και χρόνια αιματοκυλούν τους λαούς και “αναθεωρούν σύνορα”, με πρωτοπόρους το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

–Για την όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις “φταίνε τα εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν” κι όχι οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και η στάση των ΝΑΤΟϊκών “συμμάχων”, που σπρώχνουν σε επικίνδυνα παζάρια και λύσεις συνεκμετάλλευσης.

Έφτασε στο σημείο ο κ. Μητσοτάκης να καθησυχάζει τον ελληνικό λαό, επικαλούμενος τους “ισχυρούς συμμάχους” της χώρας, όταν μόλις λίγες ώρες πριν ο γγ του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, τηρούσε τη γνωστή στάση των “ίσων αποστάσεων”, τροφοδοτώντας τις διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ασχολείται με τους “χρησμούς της Πυθίας” για το πότε θα κάνει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης ή για το ποια θα είναι τα κυβερνητικά σενάρια που εξυφαίνονται στο πλαίσιο του σημερινού αδιέξοδου και αντιλαϊκού δρόμου. Η λύση υπέρ του λαού, για το σήμερα και το αύριο, βρίσκεται έξω από αυτό το πλαίσιο, με οργάνωση του αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπουν πραγματικά στο επίκεντρο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Πηγή: www.amna.gr