Κόντρα για τα πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με αφορμή την έκτακτη ενημέρωση για τα πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με το πώς προέκυψε η έκτακτη ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα που διέψευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Στην ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής αφήνει αιχμές για την διάψευση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ».

Δείτε παρακάτω όλη την ανακοίνωση

Το χρονικό της κόντρας

Όλα ξεκίνησαν όταν  η Περιφέρεια της Αττικής δημοσίευσε έκτακτη ενημέρωση για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στον δήμο του Ωρωπού.

Λίγες ώρες αργότερα,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διεψευσε τις αναφορές για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο).

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση.

 

Πηγή: newsbeast.gr