Κρήτη: 8 χρόνια φυλάκισης για τον γυμναστή που βίασε την 14χρονη

Ένοχος και μάλιστα ομόφωνα κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 58χρονος γυμναστής από το Λασίθι, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού μιας ανήλικης αθλήτριάς του, το 2001. Μάλιστα, το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο εν λόγω άνδρας παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, με την ποινή του να είναι στα οκτώ χρόνια, αν και νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, είχε προτείνει ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δίκη έγινε υπό την ισχυρή επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων, καθώς στα Δικαστήρια από τη μια πλευρά βρίσκονταν ο κατηγορούμενος και οι συγγενείς του και από την άλλη η 32χρονη σήμερα γυναίκα, υπέρ της οποίας διαδήλωναν από το πρωί κρατώντας πανό στα χέρια, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος ήταν δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, ενώ σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για το βιασμό της ανήλικης.

 

Πηγή: newsbeast.gr