Με στυλ και τεχνολογία από τα 7άρια η νέα σειρά 6RS Robo-Six της Landini

Στις εκθέσεις Lamma, FIMA και Fieragricola η Landini παρουσίασε τα νέα προϊόντα της τα οποία θα κυκλοφορήσει το πρώτο διάστημα του 2022. Τρακτέρ όλων των μεγεθών και για τις πιο ιδιαίτερες χρήσεις, με καρδιά κατασκευασμένη στην Ιταλία και βλέμμα στο μέλλον. Η σειρά 6RS Robo-Six του ομίλου Argo Tractors ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα καινοτόμα τρκτέρ.

Η νέα σειρά 6RS Robo-Six της Landini θα φέρει ένα νέο στιλ δανεισμένο από τη νέα σειρά 7, θα εξοπλίζεται με κινητήρες Stage V (χάρη στο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων), ενώ σχεδιάστηκε από τη Landini για πελάτες που αναζητούν ευελιξία, απόδοση και άνεση, χωρίς πολύ όγκο. Το τρακτέρ είναι ιδανικό για εργασία σε ανοιχτά χωράφια, εφαρμογές χορτονομής, οδικές μεταφορές και χειρισμούς εντός της επιχείρησης. Η γκάμα περιλαμβάνει τα μοντέλα 6-135 RS, 6-145 RS και 6-155 RS, με κινητήρες 4,5 λίτρων, 16 βαλβίδων και 4 κυλίνδρων FPT NEF 45, με ισχύ 135 ίππων, 145 ίππων και 155 ίππων.

Η διάταξη του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων διαμορφώνει ένα μεταξόνιο 2.560 χιλιοστών, εξασφαλίζοντας μεγάλη σταθερότητα, αλλά ταυτόχρονα ευελιξία και ευελιξία, χάρη στιη γωνία στροφής των 55 μοιρών. Το κιβώτιο Robo-Six με 6 ταχύτητες Power Shift και 4 σειρές προσφέρει 24 + 24 σχέσεις, οι οποίες γίνονται 40 + 40 όταν υπάρχει το σύστημα Creeper. Δύο προ-προγραμματισμένες λειτουργίες εργασίας παρεμβαίνουν για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα: Eco και Power, με την πρώτη να στοχεύει στον περιορισμό της κατανάλωσης και τη δεύτερη να διασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση για να επιταχύνει την ολοκλήρωση της δραστηριότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ακούραστο «all-rounder» του ομίλου Argo Tractors

Η ισχύς είναι ανεβασμένη από το 4 ταχυτήτων PTO. Ο πίσω τροχός φτάνει στο μέγιστο μέγεθος του με τα ελαστικά διαστάσεων 650 / 60R38 και το επιτρεπόμενο φορτίο φτάνει μέχρι και τα 9.500 κιλά. Το υδραυλικό σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία απόδοσης 123 λ./λ. ικανή να διαχειρίζεται έως και 7 διανομείς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πίσω ανύψωση μέγιστης ικανότητας 7.200 κιλών. Ο μπροστινός σύνδεσμος μπορεί να σηκώσει έως και 3.200 κιλά.

Πολυτελέστερη καμπίνα

Η νέα καμπίνα «Landini High Vision» χαρακτηρίζεται από την εγκεκριμένη (FOPS) πανοραμική οροφή για φυσικό αερισμό, που ενισχύει την απόδοση κατά τη χρήση του τρακτέρ με μπροστινό φορτωτή L40 αλλά κατά τις εργασίες χορτονομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα έρχονται με προβολείς LED -έως και 14 διαθέσιμοι-, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι ενσωματωμένοι στην οροφή για βελτιστοποίηση της όρασης ακόμα και τη νύχτα. Οι συνθήκες οδήγησης βελτιώνονται περαιτέρω από τη μηχανική ανάρτηση καμπίνας σε συνδυασμό με τον μπροστινό άξονα ο με ανεξάρτητους βραχίονες. Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη με υλικά υψηλής ποιότητας προερχόμενα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ίδια προσοχή στη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα έχει εφαρμοστεί από την Landini και στα όργανα ελέγχου, με την εργονομική οθόνη αφής των 12 ιντσών και χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών, λέει η εταιρεία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε λύσεις που διευκολύνουν τη συντήρηση του τρακτέρ. Υπό αυτή την έννοια, το νέο καπό με άνοιγμα 90 μοιρών και τα ψυγεία καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση επεμβάσεων στο όχημα με απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

Το σύστημα «Precision Steering Management» για τον έλεγχο και τη διαχείριση της δορυφορικής καθοδήγησης, η λειτουργία ISObus για συνδεσιμότητα μεταξύ τρακτέρ και εργαλείων και το σύστημα διαχείρισης στόλου και απομακρυσμένης διάγνωσης Landini Fleet & Remote Diagnostic Management λειτουργούν κάθε φορά για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της κερδοφορίας των καθημερινών δραστηριοτήτων με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Πηγή: www.amna.gr