Πολίτης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα, περίπου στις 11:00 στο 8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην Ανάληψη, όταν μία γυναίκα η οποία προσήλθε στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει, ενημερώθηκε πως πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα για να στελεχώσει την εφορευτική επιτροπή, όπως είχε οριστεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Ειδικότερα, στο τμήμα 462Β του εν λόγω εκλογικού τμήματος, η γυναίκα αρνήθηκε να επιτελέσει το χρέος της, παρότι την ενημέρωσε σχετικά η δικαστική αντιπρόσωπος που προΐσταται στη συγκεκριμένη εφορευτική επιτροπή και επιχείρησε να φύγει. Ωστόσο, η δικαστική αντιπρόσωπος κράτησε την ταυτότητα της πολίτου με αποτέλεσμα ο σύζυγός της να χάσει την ψυχραιμία του και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι όπου καθόταν η δικαστική αντιπρόσωπος. Στη συνέχεια, η πολίτης δήλωσε ότι αισθάνεται ζάλη, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τη μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μαζί με τον άνδρα της ο οποίος τη συνόδευσε στο όχημα.

Μετά την ένταση, ο αστυνομικός που ήταν παρών στο εκλογικό τμήμα κάλεσε συναδέλφους του μέσω ασυρμάτου, προκειμένου να λάβουν κατάθεση από την δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία πρόκειται να καταθέσει μήνυση. Ένα περιπολικό της αστυνομίας μετέβη στο Ιπποκράτειο, προκειμένου να πάρει κατάθεση για το συμβάν από την πολίτη, η οποία αρνήθηκε να επιτελέσει το χρέος της.Λόγω της κατάθεσης της δικαστικής αντιπροσώπου, στο τμήμα 462Β η διαδικασία της ψηφοφορίας διακόπηκε για περίπου 50 λεπτά, προκαλώντας ουρές εκλογέων.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας από τους πολίτες οι οποίοι κληρώθηκαν για να συστήσουν την εφορευτική επιτροπή.

Πηγή: seleo.gr