Στερεά Ελλάδα: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα έσοδα της οργάνωσης που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά

Στα δικαστήρια Λαμίας οδηγήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά σε Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, είναι δεκαμελής. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τα έξι μέλη της, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα. Επίσης, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο. Αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας 43χρονος Αλβανός, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Λαμιώτες επαγγελματίες.

Χθες το πρωί, σε Φθιώτιδα Φωκίδα και άλλες περιοχές, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά.

Αρχικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας δυο Αλβανούς και «ξήλωσαν» δυο χασισοφυτείες με περισσότερα από 200 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρο. Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, η φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, που εντοπίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, σε ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή της Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καλλιεργούταν από την ίδια ομάδα.

Ταυτόχρονα έγιναν έφοδοι σε σπίτια στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων, όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πάνω από έξι κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, όπλα, φορητοί ασύρματοι και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, σε μια περίπτωση βρέθηκε «καβατζωμένο» στην περιοχή του Καινούργιου ένα βαρέλι που μέσα είχαν κρύψει το χασίς.

Ο νέος ΓΕΠΑΔ Στερεάς, υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας που διεξήγαγαν με υψηλό υπηρεσιακό ζήλο τις ανωτέρω έρευνες, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση….».

Επίσης τόνισε: «Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους…»..

 

Πηγή: newsbeast.gr