Στην 8η θέση η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής 2022

Την 8η θέση στην γενική κατάταξη συγκεντρώνοντας 640/680 βαθμούς κατέκτησε η ομάδα SCRAPS by FutureLab. Πρωταθλήτρια για φέτος η Ισπανία με μία πολύ σταθερή ομάδα που δεν έπεσε σε καμία της προσπάθεια κάτω από το άριστα στα knockout παιχνίδια. Ακολουθούν η Ταιβάν και η Βραζιλία.

Η ομάδα της FutureLab αποτελούμενη από τους Στράτο Αρτοποιό, Γιώργο Βλαχονάσιο, Θάνο Κολέττα, Κωνσταντίνο Νίνο, Σταύρο Οικονόμου, Άλκη Πανταζή, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Γιώργο Ριτζούλη, Γιάννη Σουραβλά και Μίμη Χατζηαγόρου όλοι μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Α’ Λυκείου εκπροσώπησε την Ελλάδα σε έναν διαγωνισμό με πολύ υψηλό επίπεδο. Μαθητές από περίπου 80 χώρες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους για 3 ημέρες διαμορφώνοντας την τελική κατάταξη. Προπονητής της ομάδας ο Πέτρος Περλαντίδης Παπαδόπουλος με βοηθό την Ιζόλδη Θεοδωρίδου.

Η ομάδα εξέπληξε επισκέπτες και κριτές με την καινοτόμα ιδέα που παρουσίασε στο πλαίσιο το διαγωνισμού. Κάθε ομάδα έπρεπε να παρουσιάσει μία καινοτόμα λύση σχετικά με τις μεταφορές προϊόντων και αγαθών. Η καινοτόμα πρότασή της ομάδας μας για πιο γρήγορη φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων (τα γνωστά container) μπορεί να μειώσει το ταξίδι ενός πλοίου μέχρι και 30 ώρες. Μπορείτε να δείτε εδώ την πρόταση μας. Η μακέτα μας – αναπαράσταση ενός λιμανιού που περιέχει την πρόταση μας – με κλίμακα 1:700 έγινε γρήγορα σημείο ενδιαφέροντος για όλους τους παραβρισκόμενους. Η μακέτα της ομάδας, γεμάτη με νερό και πλήρως λειτουργική με αντλίες νερού και τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα εμπορικών πλοίων που κατασκεύασε από το μηδέν η ομάδα, απαθανατίστηκε από όλες της φωτογραφικές μηχανές των ομάδων.

Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Αμερική με πολλές και τεράστιες εμπειρίες. Επιστρέφει με πολλούς νέους στόχους για τις επόμενες χρονιές. Φυσικά επιστρέφει έχοντας κατακτήσει την 8η θέση για την Ελλάδα μεταξύ 109 ομάδων που έφτασαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από τους εθνικούς τελικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 35.000 ομάδες από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να προκριθούν στο Houston. Μόνο 109 όμως τα κατάφεραν μεταξύ των οποίον και η ομάδα μας SCRAPS by FututeLab.

Πηγή: www.thestival.gr