Συνεργασία Ι.Ο.ΑΣ και Wolt για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των διανομέων σε θέματα οδικής ασφάλειας

Ανάπτυξη εκστρατείας ενημέρωσης για την ενδυνάμωση και την ευαισθητοποίηση των διανομέων στις αρχές και τις μεθόδους της ασφαλούς οδήγησης δικύκλων ξεκίνησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που ενώνει τις δυνάμεις του με την Wolt που δραστηριοποιείται στον κλάδο των διανομών.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής, που χρησιμοποιούν δίκυκλο όχημα μικρού κυβισμού, σχετικά με τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας τους οποίους πρέπει να ακολουθούν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι και οι γύρω τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα δημιουργηθούν ολιγόλεπτα ενημερωτικά βίντεο, τα οποία θα έχουν ως κεντρικό άξονα την καλλιέργεια της κυκλοφοριακής παιδείας των οδηγών δίκυκλων οχημάτων για την αποφυγή και την πρόληψη τροχαίων συμβάντων.

Ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα της καμπάνιας θα είναι το πώς καθημερινές, μικρές και φαινομενικά «αθώες», ενέργειες αποδεικνύονται καθοριστικές για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων προλαμβάνοντας ατυχήματα. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στα βίντεο θα είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους τους οδηγούς-διανομείς ανεξάρτητα από το εάν συνεργάζονται με τη Wolt, καθώς στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προάγει την οδική ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις όλων των οδηγών δικύκλων.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων στην Ευρώπη όσον αφορά στους δικυκλιστές, με την πλειοψηφία να συμβαίνουν εντός κατοικημένων περιοχών, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στο στόχο της εξάλειψης των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία», τονίζει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά για να συμπληρώσει ο γενικός διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Δημήτρης Καρέλος: «προωθώντας την οδική ασφάλεια, επιδιώκουμε να γίνουμε μέρος της λύσης ενός προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Η ασφάλεια των συνεργατών διανομέων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και βασικό μέλημά μας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη δράση συμβάλλοντας στο όραμα του Ι.Ο.ΑΣ. για ασφαλείς οδηγούς σε ασφαλείς δρόμους».

Κ.Π.

Πηγή: www.amna.gr