Τέλος οι προσλήψεις συγγενών: Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης του Μητσοτάκη

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να προωθήσει θα περιγράψει στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο υπουργικό που θα διεξαχθεί στη Βουλή (για πρώτη και τελευταία φορά καθώς εφεξής θα συνεδριάζει άπαξ μηνιαίως στο Μαξίμου) κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.
Η αξιολόγηση των υπουργών

Εκεί, θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.
Τα ασυμβίβαστα στους υπουργούς του

Επίσης στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Μειώνονται οι γενικές γραμματείες υπουργείων

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/neo-montelo-diakybernisis-mitsotaki