Θ. Πλεύρης: Στο τελικό στάδιο η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

«Με ιδιωτική χορηγία από την οικογένεια Καντόνια μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με την ανάγκη προσλήψεων για την κάλυψη της υποστελέχωσης του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του ΠΓΝ Λάρισας.

Ο κ. Πλεύρης, ευχαρίστησε και από το βήμα της Βουλή την οικογένεια Καντόνια για την δωρεά λέγοντας πως «προχθές κάναμε και την τελική συνάντηση σχετικά με τις διαδικασίες και είναι πάρα πολύ σημαντικό η ιδιωτική πρωτοβουλία όταν συνδέεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Σχετικά με την στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο υπουργός είπε πως από τις καλυμμένες 33 θέσεις μονίμων υπαλλήλων του Νοσοκομείου, οι 23 αφορούν υπαλλήλους ΤΕ Ραδιολογία-Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών που εργάζονται στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, ενώ οι υπόλοιπες σχετίζονται με υπαλλήλους που εργάζονται στα υπόλοιπα εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας προστέθηκαν τρεις επικουρικοί, δύο ΤΕ Ραδιολογίας και ένας ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών. Η σημερινή στελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελείται από 33 μόνιμους και τρεις επικουρικούς, δηλαδή συνολικά υπηρετούν 36 άτομα ειδικοτήτων Ραδιολογίας-Ακτινολογίας και Χειριστών Εμφανιστών.

Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε, πως έχουμε δεσμευτεί και εγκριθεί για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 8 μόνιμες θέσεις αυτής της ειδικότητας στο Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτή τη στιγμή, τρέχει η προκήρυξη των 700 θέσεων, αλλά πρώτα θα βγούνε για τα περιφερειακά νοσοκομεία και στην συνέχεια για τα κεντρικά και τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως είναι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου υπάρχει ήδη η έγκριση για πέντε θέσεις επικουρικών, ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας. Και διαβεβαίωσε πως μόνιμες θέσεις εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν. Οι πέντε θέσεις θα καλυφθούν από επικουρικούς.

Πηγή: www.amna.gr