Θεσσαλονίκη: 31χρονος έπαιρνε φωτογραφίες γυναικών από το facebook και τις δημοσίευε στο προφίλ του

Aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 31χρονου για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος, δημοσίευε συστηματικά στον λογαριασμό του στο facebook φωτογραφίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, τις οποίες έπαιρνε από τα προφίλ τους.

Η υπόθεση τέθηκε υπόψη της Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν αλληλογραφίας με τον αρμόδιο πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία του 31χρονου ο οποίος διαμένει στον Βόλο.

Ο λογαριασμός του έχει ήδη απενεργοποιηθεί ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): FEELSAFE, E-COMMERCE

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr