Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς σε Άνω Πόλη και Σαράντα Εκκλησιές

Την ευθύνη για τις εμπρηστικές ενέργειες σε ΑΤΜ στην Άνω Πόλη και σε όχημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις Σαράντα Εκκλησιές τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου, ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικοί-Αναρχικές», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι επιθέσεις έγιναν με αφορμή την εκκένωση των καταλήψεων στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κράτος επιχειρεί να αντεπιτεθεί, βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη της ανομίας, αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του, επικοινωνιακά σόου με τη συνδρομή των πάντα πρόθυμων ρουφιάνων των ΜΜΕ, αποθρασσυμένες στρατιές ένστολων ηλιθίων συνθέτουν ένα σκηνικό θυμιδίας. Ο περιοδεύων θίασος είναι το κράτος και οι μηχανισμοί του και οι θεατές-χειροκροτητές το συνονθύλευμα που ονομάζεται κοινωνία. Διατυμπανίζεται η “επιστροφή στην κανονικότητα” μέσω μιας καταστολής ευρείας κλίμακας. Για εμάς όμως η μονή κανονικότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διαρκή επίθεση σε κάθε δομή της κυριαρχίας.

Για αυτούς αλλά και για όλους τους λόγους του κόσμου τα ξημερώματα της Πέμπτης 19/12 πυρπολήσαμε ένα ATM τράπεζας, καθώς και ένα όχημα γνώστης αλυσίδας supermarket στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Υ.Γ. Συντροφικά σινιάλα σε όσους θρυμματίζουν την κανονικότητα και κάνουν τη νύχτα μέρα στους δρόμους των μητροπόλεων

Αναρχικοί-Αναρχικές»

Να σημειωθεί ότι η ίδια συλλογικότητα ανέλαβε την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν από μια εβδομάδα.

 

Πηγή: makthes.gr