Θεσσαλονίκη: Διόδια από σήμερα στο Ωραιόκαστρο

Ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία των διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

“Το σημαντικό είναι ότι η λειτουργία του με τη σημερινή του μορφή δεν είναι στα πέντε λεπτά το χιλιόμετρο, όπως κάποιοι ανέμεναν. Το υπουργείο αποφάσισε να έχουμε 3 λεπτά το χιλιόμετρο και όχι πέντε. Η χρέωση στο Ι.Χ. θα είναι 0,50 ευρώ, ενώ στην υψηλότερη χρέωση θα ήταν ένα ευρώ” σημείωσε ο διευθυντής Υποστήριξης Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης, «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» Κώστας Κουτσούκος, λίγο πριν από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο.

Λίγο μετά τις 11 τις πρωί τα ταμεία άνοιξαν και οι διερχόμενοι οδηγοί ανάλογα με τα οχήματά τους κλήθηκαν τα πληρώσουν τα ανάλογα ποσά. Συγκεκριμένα, τα Ι.Χ. χρεώνονται με 0,50 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,30 ευρώ, 1 ευρώ για τα φορτηγά με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, με 1 ευρώ και τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 1,50 ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σταθμό μαζί με αυτόν των Μαλγάρων, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο, αν και κατασκευάστηκε πριν από έναν χρόνο, λόγω κάποιων κωλυμάτων δεν μπόρεσε να τεθεί σε λειτουργία.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Εγνατίας Οδού, στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του σταθμού διοδίων Ασπροβάλτας, ενώ στις 15 Ιανουαρίου του 2020, ο σταθμός διοδίων Στρυμονικού.

 

Πηγή: makthes.gr