Θεσσαλονίκη: Ενεργό ρόλο στο “Ελλάδα 2021” αναλαμβάνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Ενεργό ρόλο στις πανελλαδικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας αναλαμβάνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) “με στόχο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη προσφορά της Μακεδονίας στον μεγαλειώδη εθνικό Αγώνα”, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, δρ. Βασίλειος Πάππας, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας για το καλωσόρισμα του 2020.

Η κοπή της βασιλόπιττας αποτελεί ισχυρή παράδοση για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της, εκατοντάδες μέλη και εκπρόσωποι φορέων ανταποκρίθηκαν με την συμμετοχή τους την γιορτινή εκδήλωση.

“Οφείλουμε πέραν της συμμετοχής μας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια, να αναδείξουμε με έμφαση την προσφορά της Μακεδονίας“ ανέφερε ο κ. Πάππας και τόνισε ότι “η ΕΜΣ καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στην ανάδειξη της – άγνωστης εν πολλοίς – συμβολής της Μακεδονίας στον Αγώνα του 1821 συγκρότησε επιστημονικό επιτελείο κι’ έχει οργανώσει ερευνητικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται και θα παρουσιαστούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα”. Παράλληλα, ζήτησε από τις αρχές και τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν αυτήν την προσπάθεια της Εταιρείας.

Την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας στην ΕΜΣ τίμησαν με την παρουσία της μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης κ. κ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, η αντπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ Αθηνά Αηδονά, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ Νίκος Παπαϊωάννου, η αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ κ Ευγενία Αλεξανδροπούλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων της Μακεδονίας και εκατοντάδες μέλη της ΕΜΣ.

 

Πηγή: makthes.gr