Θεσσαλονίκη: Νέα κρούσματα ψώρας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου στη Θεσσαλονίκη

Αναστάτωση επικρατεί στην Επανομή μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ψώρας σε σχολεία της περιοχής, πριν από λίγες ημέρες. Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν το ένα σε μαθητή Γυμνασίου και το άλλο σε μαθητή Λυκείου.

Όπως δήλωσε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, από το πρώτο λεπτό έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τα δύο σχολεία, ενώ στο σχολικό συγκρότημα έσπευσε άμεσα συνεργείο για την απολύμανση του χώρου. Μάλιστα,όπως τόνισε το κρούσμα ψώρας προκλήθηκε εκτός σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο κρούσματα προκάλεσαν αναστάτωση στην κοινωνία, με τους γονείς να ζητούν εξηγήσεις για το πώς προέκυψε αυτό το πρόβλημα και πού οφείλεται.

Από πλευράς της η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επανομής, Κατερίνα Αναγνώστου, δήλωσε πως ο γονέας του ενός παιδιού από το Γυμνάσιο ενημέρωσε την 1η Νοεμβρίου το σχολείο, ενώ στη συνέχεια ο διευθυντής γνωστοποίησε άμεσα το γεγονός σε όλους τους αρμόδιους φορείς στη Διεύθυνση και την Περιφέρεια.

Τέλος, να σημειωθεί πως όλοι οι γονείς ενημερώθηκαν για την ψώρα και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά και πώς μπορεί κανείς να προστατευτεί από αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως αρχές Οκτώβρη είχαν εμφανίσει ψώρα ένας μαθητής και δύο καθηγητές του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

 

Πηγή: rthess.gr