Τι απαντά ο καθηγητής του ΑΠΘ για το περιστατικό βίας

Τα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη στα γραφεία της Πρυτανείας του Αριστοτελείου και την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα φοιτητών περιέγραψε ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

Ο κ. Τοκμακίδης,  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Ελένη Ιατρού ,κατήγγειλεότι δέχθηκε μια γροθιά στο πρόσωπο από φοιτητή, ο οποίος του είχε αρπάξει το κινητό από τα χέρια.

«Βγήκα από μια συνάντηση και όταν βρέθηκα στον χώρο που ήταν τα άτομα, είδα μια φοιτήτρια να τραβάει βίντεο. Της ζήτησα να σταματήσει, αυτή αντέδρασε. Όταν πήρα το κινητό μου να ακυρώσω ένα άλλο ραντεβού που είχα, ένας φοιτητής μού το άρπαξε και αρνιόταν να το δώσει… Πήγα να του το πάρω, και τότε δέχθηκα μια γροθιά στο πρόσωπο. Με έπιασαν οι αντιπρυτάνεις και με πήγαν σε άλλο γραφείο, απ’ όπου και ενημέρωσα την αστυνομία. Τότε οι φοιτητές άρχισαν να τραβούν τα καλώδια του τηλεφώνου και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα δεύτερο χτύπημα. Μου είπαν θα με πετάξουν από το παράθυρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παραδέχθηκε σύμφωνα με το skai.gr ότι δεν θυμάται να έχει ανταποδώσει τα χτυπήματα που δέχθηκε, καθώς ήταν εκτός εαυτού. Σύμφωνα με τον κ. Τοκμακίδη η αστυνομία έφθασε στο ΑΠΘ 25 λεπτά μετά το περιστατικό.

Για άσκηση βίας εναντίον φοιτητή, καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ τον καθηγητή, βιντεοσκοπώντας μέρος του επεισοδίου που σημειώθηκε.

Πηγή: thestival.gr