Το Κρεμλίνο εκφράζει ανησυχίες για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για τους νέους βομβαρδισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια το σαββατοκύριακο και ζήτησε από άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να βοηθήσουν να δοθεί τέλος στις επιθέσεις εναντίον της μεγαλύτερης πυρηνικής ενεργειακής μονάδας στην Ευρώπη.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε την εκτίμηση της Μόσχας ότι το Κίεβο κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Το Κίεβο δήλωσε ότι η Μόσχα βομβάρδισε το εργοστάσιο, που βρίσκεται σε ελεγχόμενο από τη Ρωσία έδαφος στη νότια Ουκρανία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν συζητά την περίπτωση να επιστρατεύσει επιπλέον Ρώσους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η Ρωσία σχεδιάζει νέο γύρο επιστράτευσης, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις γι’ αυτό στο Κρεμλίνο».

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι θα «οδηγήσει στη δικαιοσύνη» όσους είναι υπεύθυνοι για αυτό που καταγγέλλεται ως εκτέλεση Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία και ότι θα κάνει καθετί δυνατόν για να τραβήξει την προσοχή σε αυτό που έχει χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.

Η Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκτέλεσαν πάνω από 10 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, κατηγορώντας το Κίεβο ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και τη Δύση ότι τα αγνοεί.

ΤΦ

Πηγή: www.amna.gr