ΒΕΘ: Προς τη θετική κατεύθυνση το φορολογικό νομοσχέδιο

Την ικανοποίησή του για το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, εκφράζει με ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), επισημαίνοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας ανάσα στη μικρομεσαία τάξη.

Υπογραμμίζοντας ότι ενσωματώνει κάποιες από τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, με τα οποία ήταν αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, το ΒΕΘ, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «μεταξύ των θετικών σημείων του φορολογικού, είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%, καθώς και η μείωση του φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5%».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζει ότι η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1/1/2006 και εφεξής, καθώς και η εισαγωγή κινήτρων για την πραγματοποίηση εργασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτηρίων, με τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για δαπάνες των σχετικών εργασιών «θα δώσουν ώθηση στην οικοδομή που επλήγη σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης».

«Το φορολογικό νομοσχέδιο, δίνει “ανάσα” στη μικρομεσαία τάξη, που χτυπήθηκε ανελέητα από την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών», επισημαίνει ο κ. Καπνοπώλης, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι θα υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις το επόμενο διάστημα όπως η γενική μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα για επαγγελματική χρήση που δεν συμπεριελήφθησαν στην ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις.

«Στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση της αιμορραγίας των επιχειρήσεων που φεύγουν εκτός ελληνικών συνόρων και η προσέλκυση επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα», καταλήγει.

 

Πηγή: rthess.gr