Βουλή-Ολομέλεια – Ν/σ Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων- Κ. Χήτας: Να μειωθεί αναλογικά ο ΦΠΑ σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βάλει ένα στοπ στο ράλι των τιμών της βενζίνης και στην ενέργεια που έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

Αναρωτήθηκε γιατί δεν μειώνεται αναλογικά ο ΦΠΑ στα καύσιμα. Εμείς, είπε, «δεν λέμε να κάνετε μαγικά, ούτε να δημιουργήσετε δημοσιονομικά κενά, ούτε τάζουμε λεφτόδεντρα. Εμείς έχουμε λογικές προτάσεις και δεν λαϊκίζουμε, η κυβέρνηση είναι αυτή που λαϊκίζει όταν λέει πως με ένα οριζόντιο μέτρο θα ευνοηθούν περισσότερο οι ευκατάστατοι. Η Ελληνική Λύση θεωρεί πως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης -τουλάχιστον στα καύσιμα- είναι ένα υλοποιήσιμο μέτρο». Επίσης, αμφισβήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για ελέγχους στα καύσιμα, λέγοντας πως αυτά τα τρία χρόνια έχει φέρει τρία νομοσχέδια στην Βουλή αλλά κανένα δεν χτύπησε το πρόβλημα στην ρίζα του που είναι ο έλεγχος στα δύο διυλιστήρια που έχει η Ελλάδα. Τα κίνητρα για τους αγρότες τα χαρακτήρισε ασπιρίνη στον καρκινοπαθή. Σήμερα, είπε, υπάρχουν αγρότες που σταματάνε να οργώνουν, σταματάνε να σπέρνουν, γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν λιπάσματα και ζωοτροφές και δεν έχουν δανεισμό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πρωτοφανή την παρέμβαση του υπουργού Ενέργειας, κ. Σκρέκα, να αποστείλει στη ΡΑΕ επιστολή με την οποία ζήτησε η έρευνα για τα υπερκέρδη στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας να γίνει επί των συνολικών οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών, καθώς, όπως είπε, ξέρουμε, ότι τα αποτελέσματα οι εταιρείες τα «μαγειρεύουν» και η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να συγκαλύψει τα υπερκέρδη τους.

Πηγή: www.amna.gr