ΒΤΑ: Ο ρομποτικός βοηθός καθαρισμού SOFie πιάνει δουλειά στο αεροδρόμιο της Σόφιας

Ο ρομποτικός βοηθός καθαρισμού SOFie άρχισε να εργάζεται στο αεροδρόμιο της Σόφιας, ανακοίνωσε το κέντρο Τύπου του αεροδρομίου. Το ρομπότ SOFie παρέχει η γερμανική εταιρία Dr. Sasse, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό του αεροδρομίου της Σόφιας από τον Μάρτιο του 2022.

Ο ρομποτικός βοηθός, τον οποίο μπορεί να δει κανείς στον τερματικό σταθμό 2, είναι εξοπλισμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές και επιχειρησιακές δυνατότητες. Διαθέτει πολλούς αισθητήρες που του επιτρέπουν να εκτελεί τις λειτουργίες του. Το SOFie μπορεί να καθαρίζει έως και πέντε ώρες με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας και έχει χαμηλή κατανάλωση νερού.

Ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου της Σόφιας, ο Χεσούς Καμπαγιέρο, δήλωσε ότι ο ρομποτικός καθαριστής SOFie δεν είναι μόνο ένας αποτελεσματικός βοηθός που θα βελτιώσει το περιβάλλον του αεροδρομίου αλλά και ένας μαγνήτης για το επιβατικό κοινό, το οποίο ήδη φωτογραφίζεται δίπλα του.

Τον Μάρτιο του 2022, ένα νέο μοντέλο για τη διαχείριση της διαδικασίας καθαρισμού στο αεροδρόμιο της Σόφιας υιοθετήθηκε μετά την ανάληψη του έργου αυτού από την εταιρία Dr. Sasse, είχε ανακοινώσει τότε το αεροδρόμιο. Εισήχθησαν νέα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και υπολογισμού των ωρών εργασίας καθώς και του παραχθέντος έργου. Η γερμανική εταιρία υποσχέθηκε να εισάγει λύσεις υψηλής τεχνολογίας, όπως η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων και λογισμικού επιτήρησης και οι τελευταίες τεχνολογίες καθαρισμού.

Πηγή: www.amna.gr