ΥΠΕΞ για Τουρκία: Η επιμονή της να διαστρεβλώνει την ιστορία δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος

Απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματά σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.  Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας» τόνισε αρχικά ο κ. Γεννηματάς.

«Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής» προσθέτει.

Η επίθεση από πλευράς Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Αρμενία εξαπέλυσε βολές κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε ότι συντάσσεται με εχθρικούς – προς την Τουρκία – κύκλους.

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να συντάσσεται με εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας τις αβάσιμες θέσεις και τους ισχυρισμούς τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Υποστήριξε επίσης ότι «η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει τις ‘θηριωδίες’ της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες» και ότι η χώρα μας «’εξολόθρευε συστηματικά’ Τούρκους και μουσουλμάνους στην περιοχή στη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έπειτα».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα φτάνοντας στο σημείο να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

«Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι εχθρότητας και έχει πολύ καλή γνώση της ιστορικής πραγματικότητας» συνέχισε, προσθέτοντας πως «η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα».
Συνέστησε μάλιστα στην Αθήνα «να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα καθώς η προώθηση της φιλίας και της καλής γειτονίας είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

 

Πηγή: makthes.gr