Ζέρβας με Ορφανό και Ψωμιάδη: Επόμενη μέρα στον Δήμο

Οι συναντήσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας.

O νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργο Ορφανό.

Η συνάντηση για τη διερεύνηση της δυνατότητας και των όρων ενδεχόμενης συνεργασίας για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας, που ήταν η δεύτερη ανάμεσα στους δύο άνδρες, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Και σε αυτό το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο διήρκησε περίπου μια ώρα, επιβεβαιώθηκε αρχικά ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συζήτηση ήταν πιο εξειδικευμένη, καθώς συζητήθηκαν προτάσεις για συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς και θέσεις. Η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιώργου Ορφανού, η παράταξη του οποίου κατέχει επτά έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, είχε πραγματοποιηθεί μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ανοιχτός στον διάλογο για την επόμενη μέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη συνάντησή του με τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις και δεν μπήκαν σε ονοματολογία για το νέο σχήμα διοίκησης. Ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να ξεκαθάρισε στον κ. Ζέρβα ότι «δεν ζητά τίποτα», εάν ο ίδιος ο δήμαρχος πρώτα δεν του αναφέρει τι και πού εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει.

Για σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του κ. Ζέρβα, ο οποίος συναντήθηκε με πέντε επικεφαλής παρατάξεων και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Γιώργο Ρακκά, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργο Ορφανό.

Για αύριο το απόγευμα έχει καθοριστεί το ραντεβού του νέου δημάρχου με την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτού πλέον του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν, καθώς οι δύο τους είχαν συνομιλήσει εκ νέου μετά την εκλογή του κ. Ζέρβα (δείτε εδώ).

Εκτός από την κ. Νοτοπούλου, ο κ. Ζέρβας θα συναντηθεί αύριο και με τους Γιάννη Κουριανίδη, Γιάννη Νασιούλα και Βασίλη Μωϋσίδη.
Αφού ολοκληρώσει τις επαφές του ο κ. Ζέρβας πρόκειται να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως θα αξιοποιήσει στο σχήμα διοίκησης του δήμου.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-sinantisi-zerva—orfanou-gia-tin-epomeni-mera-ston-dimo