Αλκαράθ: «Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερα πια τι γινόταν»

Ο Κάρλος Αλκαράθ (νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) αποχαιρέτησε σήμερα (15/5) το Masters 1.000 της Ρώμη, γνωρίζοντας ήττα-έκπληξη με 6-3, 7-6 (4) από τον Ούγγρο Φαμπιάν Μαροζάν (νο 135).

«Προσπάθησα να παλέψω, να είμαι εκεί όλη την ώρα. Στο δεύτερο σετ είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά δεν ήξερα πώς να τις διαβάσω. Ήταν ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά του, έχει διατηρήσει το επίπεδο και την ένταση σε όλο το παιχνίδι», εξήγησε ο Ισπανός τενίστας που είχε παίξει 13 αγώνες σε 28 ημέρες, έχοντας κατακτήσει τα τουρνουά της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης.

«Έχω κάνει πολλά λάθη, ο Χουάν Κάρλος (προπονητής) μου είπε να εμπλακώ περισσότερο στο «ράλι» και όσο κι αν προσπάθησα, υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερα πια τι γινόταν ή γιατί αποτύγχανα» πρόσθεσε.

«Δεν είχα δει πολλά γι’ αυτόν πριν από το παιχνίδι. Ήξερα μόνο πολλά αποτελέσματα για αυτόν. Τα πήγε καλά, αλλά τα πήγαινε καλά πριν παίξει εδώ. Έμεινα πολύ έκπληκτος. Θέλω να πω, το επίπεδό του ήταν πολύ, πολύ υψηλό. Είμαι σίγουρος ότι θα σπάσει το top 100 πολύ, πολύ σύντομα. Φυσικά, του αξίζει η νίκη. Αν παίξει σε αυτό το επίπεδο, θα πάει για να εκπλήξει περισσότερους», συμπλήρωσε ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το Roland Garros:

«Φυσικά θα πρέπει να προπονηθώ. Αν θέλω να πάω στο Παρίσι σε καλή κατάσταση, πρέπει να προπονηθώ και να είμαι καλύτερος. Αυτούς τους μήνες δεν κατάφερα να προπονηθώ περισσότερες από τρεις, τέσσερις ημέρες στη σειρά παίζοντας πολύ».

A. Bαζογιάννης

Πηγή: www.amna.gr