Ανανεώθηκε η στρατηγική συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ΚΥΠΕ

Τη συμφωνία συνεργασίας ανανέωσαν σήμερα στην Αθήνα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διά των προέδρων τους, Αιμίλιου Περδικάρη και Ιωσήφ Ιωσήφ.

Όπως δήλωσαν και οι δύο μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας, στόχος της στρατηγικής συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τα δύο πρακτορεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

«Η σχέση των δύο πρακτορείων είναι διαχρονική και παραδοσιακή και δεν χρειάζονται οι συμφωνίες για να επισφραγιστεί. Όμως, είναι καλό να ανανεώνουμε αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη ανά διαστήματα και η σημερινή ανανέωση θέτει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας, πιο οργανωμένο και εκσυγχρονισμένο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως πρόσθεσε, «προσβλέπουμε σε ενίσχυση της συνεργασίας μας σε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο διαμορφώνουν κυρίως τα νέα μέσα και η προσπάθεια αναβάθμισης του δημοσιογραφικού περιεχομένου μέσω της τεχνολογίας. Η τεχνολογική αναβάθμιση, άλλωστε, είναι κοινή πρόθεση και των δύο πρακτορείων», κατέληξε ο κ. Περδικάρης.

Και ο πρόεδρος του ΚΥΠΕ, από την πλευρά του, επισήμανε πως η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πρακτορείων επεβλήθη και από την εξέλιξη των μέσων. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουμε καταλήξει σε μια ανανεωμένη στρατηγική συμφωνία, η οποία επιτρέπει στα δύο πρακτορεία να προσφέρουν περισσότερη ενημέρωση, πλουσιότερο περιεχόμενο, αλλά και να συγχρονίσουν τις διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους προς τις κοινωνίες της Κύπρου και της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Ιωσήφ.

«Βρισκόμαστε στην τεχνολογική εποχή και θα χρειαζόταν μια νέα συμφωνία, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα νέα μέσα και οι τρόποι πληροφόρησης. Με αυτή τη συμφωνία, πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, δίνοντας αμεσότερη και αρτιότερη ενημέρωση στο κοινό», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, η στρατηγική συμφωνία ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ προβλέπει ότι κάθε πρακτορείο έχει το δικαίωμα απεριόριστης ενσωμάτωσης στις υπηρεσίες του ειδήσεων του άλλου πρακτορείου σε καθημερινή βάση, αναφέροντας πάντοτε την πηγή προέλευσης. Επίσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχωρεί το δικαίωμα στο ΚΥΠΕ της εκμετάλλευσης των Τραπεζών Δεδομένων και της φωτογραφικής του υπηρεσίας για την Κύπρο και αντίστοιχα το ΚΥΠΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Ελλάδα. Η συμφωνία προβλέπει ακόμη εκπαιδευτικές φιλοξενίες δημοσιογράφων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: www.amna.gr