Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου

Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου. Όλη την περίοδο της Αποκριάς διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αποκριάτικο γλέντι με το «Βαβδινό Μουσικό Συγκρότημα», στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών, στις 18.00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Στο Δημοτικό Θέατρο στις 20.30
“Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40”: Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα, συνεχίζει τη… ξέφρενη πορεία της και στον Πολύγυρο! Μία από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς!

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
“Μασαλιάδα” στο Κέντρο Νεότητας Πολυγύρου, στις 20.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Χορευτική Παράσταση Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, στο Δημοτικό Θέατρο στις 20.00

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Μια βραδιά με την ορχήστρα του Μοντάζ, στο Κέντρο Νεότητας Πολυγύρου, στις 20.30

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Το φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει, στο Δημοτικό Θέατρο στις 19.30

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Νίκος Ζιώγαλας & On the Road. Στο Κέντρο Νεότητας Πολυγύρου, στις 21.00

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΟΙΚΙΑ ΚΑΡΑΓΚΑΝΗ
17.00 Σύλλογοι του Πολυγύρου πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Προφταστήρας και των ζουρνάδων με αφετηρία το Ηρώο και κατάληξη το Λαογραφικό Μουσείο.
18.00 Συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες.
ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ, ΩΡΑ 20.30
Ο Χορός των Γυναικών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αποκριάτικο πάρτι στον Πεζόδρομο Πολυγύρου στις 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
In the Mix Live στον Πεζόδρομο Πολυγύρου στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ
Από τις 11.00 το πρωί:
•Έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου από τον Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Β. Ελλάδος, απέναντι από το κτίριο της ΠΕΧ (Διοικητήριο). Τα ιστορικά αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος και στην αποκριάτικη παρέλαση επί της οδού Πολυτεχνείου.
• Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
• Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον πεζόδρομο Πολυγύρου.
• Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου, Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής και Χορευτικής Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου γονέων/κηδεμόνων και φίλων, στην πλατεία Παραλή.
14:00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου.
Το γλέντι θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς ρυθμούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων με παραδοσιακή ορχήστρα. Παίζουν: Αστέριος Τράκας, Κατερίνα Δούκα, Παναγιώτης Δαμίτσας, Σπύρος Τζιάτζιος, Γιάννης Μπούρας.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΑΛΥΒΕΣ
Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα» με την ορχήστρα του Λάκη Χατζούδη.
ΨΑΚΟΥΔΙΑ
Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμοι μεζέδες, κρασί και φασολάδα από τους Συλλόγους της Ορμύλιας με την υποστήριξη της Κοινότητας Ορμύλιας.
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στον πεζόδρομο του χωριού, στις 12:00. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Ελπίς».
ΡΙΖΑ
Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα λειτουργεί και τα απογεύματα 27-29 Φεβρουαρίου, 18.00-20.30 και την Κυριακή 1η Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, με την ιδιαίτερη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.

Έκθεση του Πολυγυρινού Ζωγράφου, Νίκου Κόκκαλου, μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής, στην οικία Παραλή. Λειτουργία, 28,29 Φεβρουαρίου 18.00-21.00 και Κυριακή 1 Μαρτίου από το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου απέναντι από το Δημαρχείο. Από την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 1η Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00. Κυριακή 1η Μαρτίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου σε χώρο απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00.

Όλες τις ημέρες… και τις νύχτες της αποκριάς η καρδιά της διασκέδασης χτυπά στα μαγαζιά του Πολυγύρου. Λειτουργούν καθημερινά προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες άριστες υπηρεσίες με τις καλύτερες τιμές. Αποκριάτικα πάρτι, λαϊκές βραδιές και εκπλήξεις από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα.

 

Πηγή: halkidikifocus.gr