Δικαίωση για τον Σαλπιγγίδη στη διαμάχη με τον Βρύζα

Δικαιώθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη δικαστική διαμάχη του με τον Ζήση Βρύζα. Ο “Σάλπι” είχε δανείσει τον παλιό συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ με ιδιωτικό συμφωνητικό ένα ποσό περίπου στις 65.000 ευρώ, χρήματα ωστόσο που ποτέ δεν πήρε πίσω παρά τις συνεχείς οχλήσεις του και η υπόθεση έφτασε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η αγωγή εκδικάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που δικαίωσε τον Σαλπιγγίδη σε πρώτο βαθμό όπως αναφέρει η εφημερίδα “Live Sport”. Το Πρωτοδικείο κήρυξε την απόφαση εν μέρει προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 30.000 ευρώ, αλλά συνολικά του έχουν επιδικαστεί γύρω στις 97.000 ευρώ (περιλαμβάνονται οι τόκοι, τα δικαστικά έξοδα κ.α.).

Σημειώνεται πως όταν εκδικάστηκε η αγωγή ο Βρύζας δεν παρέστη προσωπικά ούτε έστειλε τον δικηγόρο του να τον εκπροσωπήσει και καταδικάστηκε ερήμην. Η σύμβαση δανείου μεταξύ των δύο παλαίμαχων επιθετικών συντάχθηκε και υπεγράφη το 2013, ο δανειζόμενος εισέπραξε τα χρήματα σε δύο δόσεις και βάσει του συμφωνητικού, έπρεπε να τα επιστρέψει μέχρι το τέλος εκείνου του έτους. Το δάνειο μετατράπηκε σε οφειλή διαρκείας και δύο χρόνια αργότερα οι δύο πλευρές υπέγραψαν τροποποιημένη σύμβαση για την εξόφληση των χρημάτων.

Βάσει της δεύτερης συμφωνίας τα χρωστούμενα έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι τις αρχές του 2016, αυτό δεν έγινε και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ο Σαλπιγγίδης απέστειλε έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία στον Βρύζα, ζητώντας εντός τριών ημερών να του καταβληθούν τα χρήματα εντόκως. Εκείνος ωστόσο εμφανίζεται να μην το έπραξε κι ο “Σάλπι” υποχρεώθηκε να πάει στο δικαστήριο το οποίο και τον δικαίωσε.

Πηγή: thestival.gr