Έκκληση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία ώστε να καλύπτονται με σύγχρονα τεχνητά μέλη οι νεαροί ογκολογικοί ασθενείς

Έκκληση προς την πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (ΕΑΕ), ώστε να καλύψουν με σύγχρονα τεχνητά μέλη νεαρούς σε ηλικία, ογκολογικούς ασθενείς, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των πολιτών που χρήζουν κάποιο πρόσθετο μέλος δεν δημιουργεί ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση».

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε δέκτες της άδικης μεταχείρισης, νεαρών σε ηλικία, ογκολογικών ασθενών οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητό μέλος. Μια σε συνολικό αριθμό σπάνια, αλλά συχνή σε εμφάνιση νόσος σε εφήβους και νέους ενήλικες είναι το οστεοσάρκωμα, το οποίο σε μερικές περιπτώσεις οδηγεί στην ανάγκη ακρωτηριασμού του πάσχοντος μέλους.

Ως εκ τούτου είναι άδικο να χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία προθέσεις παλαιού τύπου (που χρησιμοποιούνταν πριν δεκαετίες) και όχι σύγχρονα τεχνητά μέλη που είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για την καλή λειτουργικότητα του σκέλους του πάσχοντος ατόμου, βοηθώντας ουσιαστικά την ευεξία και κοινωνικότητα του», αναφέρει η ΕΑΕ.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους ογκολογικούς ασθενείς νεαρής ηλικίας», καταλήγει.

Πηγή: www.amna.gr