ΕΛΑΣ: Εντατικοποίηση των μέτρων κατά της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Την αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας και ταυτόχρονα τη συνέχιση των δράσεων με επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου και της εγκληματικότητας στον δρόμο, αποφάσισαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και τον πρόεδρο Σταύρο Καφούνη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μαζί με την ηγεσία της Αστυνομίας, δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του το προεδρείο του ΕΣΑ και συζήτησαν εκτενώς τα θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων της Αθήνας που απασχολούν τους εμπόρους και ειδικότερα θέματα παρεμπορίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφασίστηκαν η συνέχιση των δράσεων αστυνόμευσης, που αναπτύσσονται ήδη στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι οποίες τονίστηκε ότι θα συνεχίζονται αδιάλειπτα, ενώ παράλληλα υπήρξε δέσμευση από πλευράς υπουργείου για την σταδιακή πύκνωση πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Από την πλευρά του υπουργείου, προτάθηκε επίσης και έγινε αποδεκτή η δημιουργία γραμμής καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και του ΕΣΑ.

Στο τέλος Οκτωβρίου τα μέτρα και η πορεία της συνεργασίας θα αξιολογηθούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

 

Πηγή: newsbeast.gr