Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης

Μια ασυνήθιστη συναυλία σ’ έναν ασυνήθιστο τόπο, την Βλύχα, το νεκροταφείο πλοίων όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι πραγματοποιείται στην Ελευσίνα στις 28 Ιουνίου, ρίχνοντας την αυλαία του πολυμεσικού Φεστιβάλ «Συνοικισμοί A FESTIVAL» της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης θα γεμίσει τον ουρανό της Ελευσίνας με νότες από μουσικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν ή διασκευάστηκαν ειδικά για τη διοργάνωση, από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας του πολιτισμού: έργα του Βενετού συνθέτη της Αναγέννησης Τζοβάννι Γκαμπριέλι θα ερμηνευτούν σε συνδυασμό με μουσικά αποσπάσματα του οσκαρικού συνθέτη του κινηματογράφου Τζον Γουίλιαμς, καθώς και με σύγχρονα κομμάτια της Κωνσταντίας Γουρζή και του Wieland Reissmann.

«Το Μυστήριο 132 SKY ABOVE ELEFSINA είναι μια ασυνήθιστη συναυλία κλασικής μουσικής με μοναδικές διασκευές για γαλλικά κόρνα, άλπχορν (κόρνα των Άλπεων), τρομπέτες και τούμπα, που αντικατοπτρίζει τις πολιτιστικές μεταβάσεις ανά τους αιώνες», αναφέρει προσκαλώντας το κοινό, ελληνικό και ξένο, η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η συναυλία θα διαρκέσει 75 λεπτά και η ώρα έναρξης είναι στις 21.00. Η πρόσβαση στη Βλύχα θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με λεωφορεία από το Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου προς Βλύχα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητές, άνω των 65), ατέλειες: 5 ευτρώ (Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL στην διέθυνση https://2023eleusis.eu/legacy-projects/festival-synoikismos/

Πηγή: www.amna.gr