ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για τα 100 χρόνια AHEPA

Την ιστορία και το έργο της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA) τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αφιερώνοντας στη δράση μελών της ένα αριθμημένο φεγιέ με το επετειακό λογότυπό της.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA), που με 40.000 μέλη είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη ομογενειακή οργάνωση, που στοχεύει στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων σε όλον τον κόσμο.

Με άξονες την εκπαίδευση και την πολιτική υπευθυνότητα, η AHEPA έχει να επιδείξει πλούσια φιλανθρωπική δράση και έχει συνεισφέρει, με πολυάριθμες δωρεές, στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα, με γνωστότερο παράδειγμα, στη χώρα μας, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την ιστορία και το έργο της AHEPA και αφιερώνουν στη δράση μελών της ένα αριθμημένο φεγιέ με το επετειακό λογότυπό της. Το Φεγιέ θα κυκλοφορήσει την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ίδρυσή της AHEPA, το 1922 στην Ατλάντα, που ήρθε ως μία απάντηση ενότητας απέναντι στις διακρίσεις και τον ρατσισμό και μία οργανωμένη προσπάθεια ενσωμάτωσης των ομογενών στην αμερικανική κοινωνία.

Τη σειρά συμπληρώνουν Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας – Φεγιέ, και Set Pack, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα.

Πηγή: www.amna.gr