Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Τανάγρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Ελλάδας μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας, στη Βοιωτία. Πρόκειται για πυρκαγιά που εξελίσσεται σε δασική έκταση.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύσουν την παρουσία τους στο σημείο για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αυτήν την ώρα επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 29 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος εκτελούν οκτώ αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκεται και ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

Αναλυτικότερα, οι επίγειες δυνάμεις είναι οι εξής: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπότα τμήματα. Παράλληλα, στην επιχείρηση συνδράμουν έξι υδροφόρα και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν δύο άτομα από την Ιερά Μονή Τσατσαρη Προφήτη Ηλία.

Εσπευσμένα στην Ασωπία που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά αφίχθη η γενικός γραμματές Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: kathimerini.gr