Ενστάσεις Ζέρβα για την συνεδρίαση περί ισολογισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τον προγραμματισμό των επόμενων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης – Ενστάσεις από την παράταξη Ζέρβα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της απερχόμενης διοίκησης Μπουτάρη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 29 Ιουλίου θα γίνει ο απολογισμός ενώ στις 26 Αυγούστου το πρωί θα γίνει έκτακτη ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό καθώς το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου όπου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίασή του.

Η απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη έφερε ενστάσεις από τον Γιώργο Αβαρλή, ο οποίος έχει επανεκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο αυτή τη φορά με την παράταξη του νέου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μάλιστα ο ίδιος ο Γ. Αβαρλής τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Κ. Ζέρβας διαφωνούν με την απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη κάνοντας λόγο για βιασύνη.

Η στάση του Γ. Αβαρλή αντιμετωπίστηκε αρνητικά από το υπόλοιπο συμβούλιο καθώς είναι δικαίωμα της νυν διοίκησης να κλείσει όλες τις εκκρεμότητές της μέχρι να παραδώσει στη νέα διοίκηση.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γ. Αβαρλής σημείωσε πως μιλάει μετά από συννενόηση με το νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τονίζοντας πως η διοίκηση Μπουτάρη έχει χαρακτήρα υπηρεσιακής διοίκησης το τελευταίο τρίμηνο. «Επιθυμία της νέας διοίκησης και του νέου δημάρχου είναι να μην γίνει η συνεδρίαση αυτή» είπε ο Γιώργος Αβαρλής στέλνοντας το μήνυμα στην διοίκηση Μπουτάρη.

Τέλος, ασκώντας κριτική στη νέα διοίκηση του Κ. Ζέρβα η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και επανεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος με την παράταξη της Κ. Νοτοπούλου, έκανε λόγο για κακό ξεκίνημα. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Ζέρβα κατά της έναρξης του δεύτερου μέρους της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, η Ρ. Καλφακάκου τόνισε πως «το σταμάτημα αποφάσεων προηγούμενων διοικήσεων επειδή διαφωνούσαμε, κατά τη γνώμη μου είναι κακό ξεκίνημα για την καινούρια διοίκηση. Μια καλοπροαίρετη παραίνεση από μέρους, ας μην ξεκινάμε ανάποδα».

Πηγή: thessnews.gr