Όσον αφορά τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, σημείωσε ότι η χώρα είχε και έχει στενές σχέσεις με το ρωσικό λαό, «είναι προϊόν της ιστορίας, της Ορθοδοξίας», όμως «αυτό δεν είναι άλλοθι για μία εισβολή μιας χώρας που θέλησε να αλλάξει το καθεστώς σε άλλη χώρα». «Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με ”ναι μεν αλλά”» τόνισε και σχολίασε: «Οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος στη χώρα να εκφραστεί. Σε λίγο θα έχουμε μια συναυλία για την Ειρήνη. Θεμιτή και κατανοητή. Μακάρι να δούμε ουκρανικές σημαίες γιατί σημαίνουν ότι συντασσόμαστε και δεν εξισώνουμε με κάποιο τρόπο το θύτη με το θύμα».
Ο πρωθυπουργός συνέχισε εξηγώντας «γιατί πήραμε τις αποφάσεις που πήραμε»: «Γιατί είναι σημαντικό η Ελλάδα να μην είναι η εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα και να στείλουμε και εμείς υποστήριξη και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η Ελλάδα έχει βιώσει αναθεωρητισμό. Έχουμε ακούσει όρους όπως αποστρατιωτικοποίηση, ουδετερότητες. Πρέπει να σεβόμαστε τις συμμαχίες ώστε αν χρειαστούμε τη βοήθεια των συμμάχων μας να μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι» τόνισε και προσέθεσε:
«Είδα τον Πρόεδρο Πούτιν δύο μήνες πριν την εισβολή. Και τώρα που καταδίκασα αυτή την εισβολή, είμαι υπέρ ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοικτοί»
Πηγή: www.amna.gr